انتخاب پاور متناسب

مزایای انتخاب پاور متناسب با سخت افزار:

همانطور که می دانید استفاده از پاور متناسب با سخت افزار موجب عملکرد بهتر قطعات، تثبیت طول عمر مفید قطعات، کاهش مصرف انرژی کامپیوتر و ... در کنار قابلیت ارتقای محدود قطعات سخت افزاری در آینده می گردد. ولی معمولا انتخاب پاور متناسب با توان و نیاز قطعات سخت افزاری برای کاربران عادی، یک کار سخت و پیچیده به شمار می رود.

عملکرد بهتر قطعات سخت افزاری:

به گفته کارشناسان گارانتی گرین (GREEN) تناسب توان پاور با سخت افزار، موجب افزایش دقت ولتاژ خروجی پاور و همچنین رگولاسیون بهتر پاور در بارگذاری های متقابل می شود که نهایتا باعث عملکرد بهتر قطعات تغذیه شونده خواهد شد.

تثبیت طول عمر قطعات سخت افزاری:

تناسب توان پاور با سخت افزار، موجب کاهش نویز و ریپل در ولتاژ خروجی پاور می شود که این موضوع باعث عملکرد بهتر رگولاتورها و کاهش دمای آنها و نهایتا تثبیت طول عمر قطعات خواهد شد.

کاهش مصرف انرژی کامپیوتر:

تناسب توان پاور با سخت افزار، موجب کارکرد پاور در دامنه 20 الی 80 درصد توان خروجی اش می شود. این محدوده دارای بهترین شرایط برای عملکرد پاورهای استاندارد در بحث کاهش اتلاف انرژی میباشد.

آینده نگری در ارتقای قطعات سخت افزاری:

به گفته کارشناسان گارانتی گرین (GREEN) تناسب توان پاور با سخت افزار، موجب ایجاد محدوده ای امن برای ارتقای محدود قطعات سخت افزاری در آینده خواهد شد و شما نیاز به پرداخت هزینه مجدد برای تهیه پاور جدید نخواهید داشت.

پارامتر های موثر در انتخاب پاور متناسب با نیاز سخت افزار:

بیشترین ولتاژ مورد استفاده در قطعات سخت افزاری امروزی، خروجی 12V+ پاور است و به جرات می توان گفت که تناسب برآیند قدرت خروجی این شاخه با میزان مصرف از آن، مهمتر از تناسب توان کلی پاور است.- تناسب قدرت خروجی شاخه 12V+

تناسب توان خروجی پاور:

از زمان عرضه مجزای قطعات سخت افزاری، مهمترین پارامتر تشخیص تناسب پاور با سخت افزار، توجه به توان کلی خروجی پاور بوده است. اما امروزه این موضوع فقط یکی از معیارهای موثر در انتخاب پاور می باشد.

تناسب تعداد و نوع کانکتورها:

استفاده از کانکتور های تبدیل برای رسیدن به شکل و تعداد کانکتور مورد نیاز مان، یک کار غیر استاندارد با خطر آسیب پذیری قطعات به دلیل افزایش نویز و... می باشد. لذا توجه به تناسب کانکتورها، امری بسیار ضروری است .

ویرایش مدار، نوع کاربرد و سایر موارد:

نهایتا می بایست هدف خود را از تهیه پاور مشخص نماییم. در حقیقت پاورهای تحت استاندارد SSI EPS12V برای سیستم های سرور - حرفه ای و پاورهای استاندارد ATX12V برای سیستم های خانگی مناسب می باشند

نرم افزار آنلاین محاسبه توان مصرفی GREEN CALCULATOR

شرکت گرین (GREEN) نرم افزارمحاسبه توان مصرفی را به صورت آنلاین در اختیار کاربران خود قرار داده است که کاربران بتوانند توان مصرفی سیستم خود را به سادگی محاسبه نمایند .

شما می توانید با اسکن کردن این بارکد ها به راحتی به لینک مورد نظر دسترسی پیدا کنید .

انواع سیمها در پاور (رنگ و ولتاژ ):

1-سیم مشکی:تمام این نوع سیمها در کامپیوتر سیم زمین یا گراند هستند و ولتاژ آنها صفر ولت است.

2-سیم زرد: این نوع سیمها +12 ولت را انتقال می دهند.بهترین و پر مصرف ترین جریان را دارد و برای موتور های دیسک گردان و فن های خنک کننده استفاده می شود.

3-سیم نارنجی:در کامپیوتر ولتاژ 3.3 را انتقال می دهد.این ولتاژ برای پردازنده های CPU مورد نیاز است.اگر قطعه ای خراب شود، روی ولتاژ 3.3 اثر می گذارد و به مادر برد اعلام می شود و مادر برد فرمان قطع شدن سیستم را می دهد.

4-سیم آبی:این سیم برای انتقال ولتاژ 12- بکار می رود.جریان آن کمتر از یک آمپر است و بیشتر برای پرینترها استفاده می شود.

5-سیم سبز:این نوع سیم برای ارسال سیگنال استفاده می شود.

6-سیم قرمز:برای انتقال 5+ ولت استفاده می شود.برد اصلی و بسیاری از اجزاء آن از ولتاژ 5+ استفاده می کنند.

7-سیم سفید:برای انتقال ولتاژ 5- ولت استفاده می شود.امروزه این ولتاژ کمتر کاربرد دارد اگر نیازی به ولتاژ 5- ولت باشد خود مادربرد آن را تولید می کند.

8- سیم بنفش:برای انتقال ولتاژ 5+SB استفاده می شود که کامپیوتر را در حالت آماده باش قرار می دهد.هرگاه جریان برق وارد مدار می شود.ابتدا وارد این قسمت شده سیگنالی به مادر برد می رسد و فرمان روشن شدن سیستم داده می شود.

ATX 4Pin P4

این کانکتور وظیفه تامین انرژی پردازنده را برعهده دارد .

E-ATX 8Pin

-به دلیل مصرف پردازنده های سرور این کانکتور برای مادر برد های سرور تعبیه می شد.

- در حال حاضر با توجه به افزایش مصرف پردازنده های امروزی این کانکتور روی مارد برد های نیمه حرفه ای نیز مشاهده می شود.

-این کانکتور ها به دو صورت 4+4 pin و 8pin وجود دارند .

4Pin Molex (IDE)

-این کانکتور جهت راه اندازی فن ها ، اپتیکال درایو ها و هارد های IDE کاربرد دارند .
-این کانکتور جهت استفاده در هاردها و اپتیکال درایو های SATA کاربرد دارد.15Pin SATA

ØSATA نسبت به IDE دارای ولتاژ+3.3 V می باشد .

-در صورت استفاده از تبدیل این ولتاژ عملا حذف می شود

-این کار می تواند پس از مدت کوتاهی باعث از کار افتادن سخت افزار می شود .

Floppy 4Pin

-این کانکتور برای تغذیه Floppy Drive استفاده می شود.