وقتی گوشی یا تبلت ما خیس شد، اولین راه‌های نجات چیست؟

فرض کنید گوشی یا تبلت شما ناگهان خیس شده، در این صورت آیا می‌توان از خرابی گوشی و تبلت جلوگیری کرد؟ همان‌طور که می‌دانید نفوذ آب به فضای داخل اینگونه وسایل ممکن است باعث خرابی غیر قابل تعمیر آن شود، اما در اولین لحظات می‌توان چند کار مهم انجام داد که گوشی و تبلتمان نجات پیدا کند!

تأثیرات آب روی گوشی و تبلت

به گفته کارشناسان گارانتی گرین ( (GREENسریع عمل کردن در چنین مواقعی بسیار مهم است. آب و الکتریسیته رابطه‌ی خوبی با هم ندارند و یک وسیله‌ی خیس شد ممکن است اتصال کوتاه شود و حتی شوک الکتریکی به شما منتقل کند. حتی وقتی که بخار آب روی بخشی از مدار میعان می‌شود هم ممکن است باعث خرابی صفحه نمایش شود.

اگر به آب فرصت بدهیم ، در بخش‌های مختلف مدار و شکاف‌ها و حتی به فضای خالی باتری هم نفوذ کرده و آنها را خراب می‌کند. لذا عملکرد سریع در این مواقع بسیار مهم است.

اولین کار، وسیله‌ی خیس شده را خاموش کنید

اگر گوشی شما خیس شد سریعاً خاموشش کنید. باتری همه‌ی گوشی‌ها را نمی‌توان خارج کرد اما اگر باتری گوشی شما قابل خارج کردن است به جای خاموش کردن گوشی، بهتر است باتری را خارج کنید.

وقتی گوشیتان خیس می‌شود ممکن است بیرون از منزل باشید و یا به منزل نزدیک باشید، شاید هم در خانه یا دفتر کار خود هستید، به هر حال هر جایی که هستید باید یک سطح صاف و خشک پیدا کنید که مراحل زیر را انجام دهید. یادتان باشد که سریع عمل کنید، اگر نتوانید مراحل زیر را کامل و سریع انجام دهید، ممکن است گوشی یا تبلت شما به یک آجر گران‌قیمت و بی‌استفاده تبدیل شود!

هر قسمتی را که می‌توانید، باز نمائید

وقتی گوشی خیس شد باید به غیر باتری حداقل 2 قطعه‌ی دیگر آن را هم جدا کرد. اولین قطعه سیم کارت است، باید آن را خارج کرده و پس از خشک کردن در جای مطمئنی قرار دهید. قطعه‌ی دوم کارت حافظه‌ی SD یا micro SD است که باید خارج کرده و خشک کنید.

علت این کارها مشخص است، آب از طریق شکاف سیم‌کارت و کارت حافظه وارد گوشی می‌شود، اگر این دو قطعه را خارج کنید، می‌توانید شکاف‌ها را تا جایی که ممکن است خشک کنید.

خشک کردن گوشی یا تبلت

غیر از شکاف‌های کارت حافظه و سیم‌کارت، هر قسمتی را که می‌توانید، به سرعت خشک کنید.

روش‌های مختلفی برای خشک کردن وسایل الکترونیکی وجود دارد، در این مطلب پیشنهاداتی در رابطه با آن می‌دهیم. اما قبل از آن توجه کنید که تمام بخش‌های خارجی گوشی، روی صفحه نمایش و در سوراخ پیچ‌ها را با دستمال کاغذی یا حول خوب خشک کنید.

خشک کردن اجزای داخلی

درون گوشی یا تبلت، پردازنده و برد مدارات الکترونیکی وجود دارد که آب باعث خرابی آنها می‌شود. با خارج کردن کارت حافظه و سیم‌کارت و خاموش کردن گوشی و خشک کردن بخش‌های خارجی، وضعیت خوب است و باید بخش‌های داخلی را هم خشک کرد.

اولین راه استفاده از سشوار است. درجه حرارت آن را کم کنید و گوشی را در فاصله‌ی مناسبی جلوی آن بگیرید. آن قدر نزدیک نگیرید که دست یا گوشی شما آسیب ببیند. سعی کنید با استفاده از هوای گرم سشوار گوشی را خشک کنید و گاهی روی جای باتری، شکاف سیم‌کارت و کارت حافظه تمرکز کنید تا هوای گرم وارد گوشی شود. مراقب صفحه نمایش باشید، حرارت زیاد ممکن است صفحه‌ی لمسی گوشی را خراب کند.

یک کاسه برنج: قبل از اینکه برای خرید مواد خشک‌کن به مغازه بروید، یک کاسه برنج نپخته احتمالاً بهترین گزینه  برای خشک کردن گوشی است. ظرف باید به اندازه‌ی کافی بزرگ باشد و برنج به خوبی دور گوشی یا تبلت را بگیرد. در هر طرف گوشی حدود 1 اینچ برنج (حدود 2.5 سانتی متر) لازم است. برنج خشک در طول شب رطوبت گوشی شما را جذب می‌کند و شاید گوشی شما را به وضعیت عادی برگرداند.

مقدار زیادی سیلیکاژل: اگر یک کاربر حرفه‌ای هستید، احتمالاً با سیلیکاژل آشنائید و مقدار زیادی از آن در دسترس  شماست. سیلیکاژل ماده‌ای است که مثل شکل فوق بسته‌بندی شده و برای گرفتن رطوبت وسایل الکترونیکی به کار می‌رود. معمولاً کیس و برخی اجزاء کامپیوتر با یک بسته‌ی کوچک سیلیکاژل به فروش می‌روند. اگر این بسته‌ها را دور ننداخته و برای آینده نگه داشته باشید، حالا به درد شما می‌خورند. گوشی یا تبلت را در یک جعبه قرار داده و سیلیکاژل را در آن بریزید تا تمام سطوح را بپوشاند. بگذارید چند ساعت و در طول شب گوشی به همین حالت بماند و امیدوار باشید که گوشی شما سالم بماند.

نتیجه‌گیری

راه‌های مختلفی برای جلوگیری از خراب شدن یک گوشی یا تبلت معرفی شد اما این راه‌ها همه احتمالی هستند. پس مراقب باشید که خیس شدن گوشی شما هم احتمالی باشد و خوب مواظب آن باشید. در مکان‌هایی مثل دستشویی، حمام و توالت از گوشی استفاده نکنید. جایی که بخار آب زیاد است مثل حمام و استخر هم برای گوشی خطرناک است. پس بیشتر دقت کنید و یادتان باشد که جایگزین کردن یک گوشی هم هزینه‌بر است و هم زمان کافی می‌طلبد.

کمپانی های سازنده تبلت اخیرا با تعبیه لیبلی سفید رنگ روی تبلت ، کارشناسان تعمیرات را در تشخیص ورود رطوبت به دستگاه یاری رسانده اند. در عکس زیر نمونه یک برد رطوبت دیده و ندیده را مشاهده نمایید :

green.ir/s/vfh4ng